Allt om Valueclick media

Har du en blogg eller hemsida och vill tjäna lite extra pengar på annonser? Då ska du ta kontakt med företaget Valueclick. De är ägare av sajten Pricerunner där du kan jämföra priser på en vara mellan olika butiker i Sverige. De sysslar också med så kallad affiliate marketing och har som målsättning att bli störst i hela landet. De är från början ett amerikanskt företag som grundades redan 1998. I Sverige har de idag cirka 70 anställda där en del arbetar med Pricerunner och andra arbetar med marknadsföring. Du kan ta kontakt med dem på deras hemsida för att bli kund.

En introduktion till vad de gör:

Valueclick är alltså ett företag som arbetar med reklam och marknadsföring online. Detta innebär att du som driver din egen hemsida, blogg eller liknande kan bli kund hos dem och få tillgång till olika annonser. Du väljer själv vilka annonser som du vill visa på din hemsida. Varje gång en besökare på din hemsida klickar på den annonsen via dig kommer du få betalt. Om det är en butik kan du också få en viss procent på det som kunden handlar i webbutiken. Detta är alltså ett sätt att tjäna lite extra pengar vid sidan av på din hemsida.

Varför välja Valueclick?

Det som är bra med ett företag som Valueclick är att du själv har kontroll över vilka annonser som visas på din hemsida. Det är i princip ingen sajt som kan undvika att ha reklam på sin hemsida. Men om du inte lägger ner tid på detta så kan vilka annonser som helst visas. Det är bättre att ha anpassade annonser som passar för just din målgrupp. Då är det också större chans att de klickar sig vidare på länken. Valueclick är ett internationellt företag, vilket innebär att de samarbetar med kunder över hela världen. Detta innebär stora valmöjligheter för dig.

Vad är Adsense?

Adsense är ett program som är utvecklat av Google och tillåter företag att placera olika annonser på deras hemsida. På så sätt kan de få annonser som är speciellt riktade mot sin målgrupp och öka försäljningen och intresset för en tjänst eller produkt. Det används idag av över två miljoner kunder.

Annonser finns överallt på internet idag. Det är därför viktigt att ha en iögonfallande annons som sticker ut i mängden, då detta kan vara skillnaden mellan en lyckad och en mindre lyckad försäljning. Om du använder Adsense bestämmer du helt själv vilka annonser som ska visas på din sida och även vart på hemsidan.

Hur kommer jag igång med Adsense

Det finns vissa kriterier som du måste uppfylla för att kunna skapa ett Google Adsense konto. För det första måste du ha ett helt vanligt Google-konto. Detta gör du snabbt på ett par minuter. Detta ger dig inte bara tillgång till Adsense utan allt annat som Google har att erbjuda.

Nästa steg är att ha en egen webbsida där allt innehåll är skapat från grunden. Det kan vara en blogg eller någon annan typ av sajt som uppfyller alla kriterier. Eftersom det är på den sajten som annonserna kommer visas vill Google försäkra sig om att det är en trevlig hemsida.

Historien bakom Adsense

Google lanserade Adsense redan år 2003. Från början var namnet taget av en annan firma, vilket Google löste genom att köpa upp detta företag och lägga patent på namnet. I början fick det ganska mycket kritik och det var många som påstod att det fanns bättre program som gav mer framgångsrika resultat.

De som stod bakom Google funderade på sätt att utveckla tjänsten och redan två år senare, under år 2005 stod det för 15 % av Googles totala omsättning. År 2010 så la de till nya funktioner likt sökfunktionen för att få upp mer relevanta annonser. Något som både fått positiv och negativ kritik.

En introduktion till Tradedoubler

Tradedoubler är ett svenskt företag som sysslar med marknadsföring online. De grundades redan år 1999 och noterades på Stockholmsbörsen första gången år 2005. Idag har de växt och har kontor i 18 olika länder. I deras nätverk ingår över 140 000 olika webbplatser samt 2 000 annonsörer. Huvudkontoret finns i Stockholm och de har nästan 500 anställda över hela världen.

Tradedoubler är ett perfekt sätt för dig som har en blogg eller hemsida att tjäna lite extra pengar via annonser. Du väljer själv vilka annonser du vill ska synas på din hemsida. Det enda som krävs är sedan att dina besökare klickar sig vidare på annonsen. Du kommer då få betalt för antalet klick som din hemsida har genererat.

Vad gör Tradedoubler?

Deras uppgift är att erbjuda dig med egen hemsida eller blogg en möjlighet att lägga ut annonser på din hemsida. Detta är något som är helt gratis att gå med i. Tradedoubler är det största svenska företaget inom denna bransch och de har också valt att fokusera på lite större kunder. De har alltså 2 000 annonsörer som du kan välja att göra reklam för. Trade doubler har även haft monopol på spelmonopolet. Vi får ser hur det går framöver, enligt den här källan försvinner spelmonopolet 2019. Det återstår att se om Svenska Spel då vill ta in andra aktörer för sitt affiliateprogram.

Hur gör jag med egen hemsida?

Det första du behöver göra är att skapa ett konto. Detta är helt kostnadsfritt och tar endast ett par minuter. När du har valt vilket företag du vill göra reklam för får du en länk som du ska klistra in på din egen hemsida. Du kommer då kunna se att det ligger en länk för reklamen på din egen sajt.

Vad tjänar jag?

Syftet med att ha reklam på sin egen hemsida är att du tjänar pengar per klick. Om en person går in på annonsen via din sajt och genomför ett köp kommer du få procent på detta. Exakt hur det fungerar och hur mycket pengar du får varierar från företag till företag. Detta är information som du får innan du lägger till annonsen.