En introduktion till Tradedoubler

Tradedoubler är ett svenskt företag som sysslar med marknadsföring online. De grundades redan år 1999 och noterades på Stockholmsbörsen första gången år 2005. Idag har de växt och har kontor i 18 olika länder. I deras nätverk ingår över 140 000 olika webbplatser samt 2 000 annonsörer. Huvudkontoret finns i Stockholm och de har nästan 500 anställda över hela världen.

Tradedoubler är ett perfekt sätt för dig som har en blogg eller hemsida att tjäna lite extra pengar via annonser. Du väljer själv vilka annonser du vill ska synas på din hemsida. Det enda som krävs är sedan att dina besökare klickar sig vidare på annonsen. Du kommer då få betalt för antalet klick som din hemsida har genererat.

Vad gör Tradedoubler?

Deras uppgift är att erbjuda dig med egen hemsida eller blogg en möjlighet att lägga ut annonser på din hemsida. Detta är något som är helt gratis att gå med i. Tradedoubler är det största svenska företaget inom denna bransch och de har också valt att fokusera på lite större kunder. De har alltså 2 000 annonsörer som du kan välja att göra reklam för. Trade doubler har även haft monopol på spelmonopolet. Vi får ser hur det går framöver, enligt den här källan försvinner spelmonopolet 2019. Det återstår att se om Svenska Spel då vill ta in andra aktörer för sitt affiliateprogram.

Hur gör jag med egen hemsida?

Det första du behöver göra är att skapa ett konto. Detta är helt kostnadsfritt och tar endast ett par minuter. När du har valt vilket företag du vill göra reklam för får du en länk som du ska klistra in på din egen hemsida. Du kommer då kunna se att det ligger en länk för reklamen på din egen sajt.

Vad tjänar jag?

Syftet med att ha reklam på sin egen hemsida är att du tjänar pengar per klick. Om en person går in på annonsen via din sajt och genomför ett köp kommer du få procent på detta. Exakt hur det fungerar och hur mycket pengar du får varierar från företag till företag. Detta är information som du får innan du lägger till annonsen.